Вие сте тук: Начало / Членство / Застраховка

застраховка злополука

Застраховката е един от най-важните елементи в безопасността на един състезател. Застраховката е задължителна, за да участвате във всяко едно състезание и е силно препоръчителна дори, когато карате велосипед само за удоволствие. Никой не е застрахован от инцидент както по време на състезание, така и на тренировка, така и при разходка в парка например. От УС на БФК бихме искали да предложим на клубовете и индивидуалните състезатели, които все още не са направили задължителна застраховка на своите състезатели за сезон 2020 г. да се възползват от 50% намаление за Груповата застраховка върху 3000 лева застрахователна премия. При инцидент можете да разчитате на безплатна помощ за репатриране, до лекарска и лекарска помощ в рамките на тази сума (важи за шосе и писта). ТАКСА ЗА ЗАСТРАХОВАНЕ – 21 лева
За колоездачите, които практикуват планинско колоездене (това включва и всички места с труден достъп, различен от асфалт) е задължителна добавка към застраховката, която покрива разходите по репатриране към Планинска Спасителна Служба. ТАКСА „ДОБАВКА ПСС“ – 14 лева (общо 35 лева)
Ето защо, ние от БФК ви призоваваме да подходите отговорно към своето здраве и към отговорността, която носят организаторите на събития от колоездачния календар.
Лицата, които не притежават редовен или любителски лиценз към БФК следва задължително да притежават необходимата застраховка, когато участват в дадено събитие. БФК си запазва правото да санкционира организатора при липса на такава застраховка и особено при настъпило застрахователно събитие.
За да си направите застраховка е нужно да предоставите следните данни при подаване на документи за лицензиране – три имена и ЕГН. БФК е оператор на лични данни и спазва всички разпоредби по ГДПР.

Застраховката не покрива никакви щети по велосипеда или при кражба на велосипед.
При настъпило застрахователно събитие, моля изпратете сигнал към admin@bgcf.bg с номер на застраховка, валидност и прилежащите документи, удостоверяващи застрахователното събитие.