Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Mihkel RÄIM е победителят в третия етап от обиколката на България!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Шампионът на Естония и рожденник днес – Mihkel RÄIM е победителят в третия етап от 68-ата международна колоездачна обиколка на България! Естонецът от отбора на MAZOWSZE Serce Polski финишира 180-километровия етап (Троян – Сливен) за 4:34:58. Етапният победител бе награден от кмета на третия домакински град – г-н Стефан Радев.

Бялата фланелка за най-добър колоездач до 23 год. облече немецър Georg STEINHAUSER от отбора на TIROL-KTM. Най-добрия катерач, който облече бялата фланелка на червени точки облече вчерашният етапен победител от немския отбор P&S Metalltechnik – Immanuel STARK. Зелената фланелка за най-добър спринтьор облече сърбинът Dorde DURIC, който се състезава за българския отбор RT DOLTCINI. Жълтата фланелка за водача в генералното класиране също остана в Immanuel STARK – вчерашният етапен победител от P&S Metalltechnik.

Очакваме с нетърпение четвъртият етап Сливен – Бургас, който е дълъг 108 км като стартът ще бъде даден в 14:30 ч. пред сградата на община Сливен, а финалът в Бургас пред общината се очаква около 17:15 ч. Предвиден е един премиен спринт в Карнобат. Това е най-късият етап в обиколката и на пръв поглед изглежда и най-лесният. Единственият фактор, който може да промени това е вятърът около Сливен. При страничен вятър има предпоставки за образуване на ветрила и може да станем свидетели на дълго преследване. Гледате на живо и 4-тия етап от обиколката онлайн на: https://b1bsport.bg/live.php

Резултати:

68 MKOB – Individual after Stage3-2

68 MKOB – General after Stage3-2