Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

10 години КУПА ДОЛЧИНИ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Преди броени минути приключи 10-то издание на престижното колоездачно състезание Купа Долчини 2023, което по традиция се провежда в два последователни дни в гр.София. Вчера се проведе старта на Изкачване на Витоша със старт от 15:00ч от локалното платно на „Резиденция Бояна“ и финал в местността „Офелиите“. При нашите елитни състезатели на призовите места се наредиха с №1 Николай Генов от отбора на „Цар Цимеон“ гр.Пловдив с време на финала от 37,52 мин. След него второто място взе Йордан Петров от отбора на „Хемус-1896“ и трети на стълбицата се покачи Йордан Андреев, който се състезава за отбора на „Sidi Ali – Unlock Team“.

Спринт на финала КУПА ДОЛЧИНИ 2023
На Критериума днес 09.07.2023г. в „Западен Парк“ гр.София, призовите места се наредиха чрез дисциплината „точки“. Като състезателят от отбора на „Цар Симеон“ гр.Пловдив – Николай Генов и състезателя на „Хемус-1896“, запазиха същите призови места, както от Изкачването на Витоша, а третото място се падна на отбора домакин Долчини Про Тийм и бе заето от Венцислав Венков. Състезанието бе много динамично и се радваше на голяма публика и медиен интерес.

КУПА ДОЛЧИНИ 2023 - ЗАПАДЕН ПАРК, СОФИЯ
Купа Долчини през годините се превърна в елитното колоездачно състезание, известно със своя престиж в шосейното колоездене, Купа Долчини само по себе си представлява изключително популярно събитие, което през изминалите години привлича множество колоездачни отбори от различни държави. Това вълнуващо състезание предоставя уникална възможност на професионалните колоездачи в България да изявят своите умения и да се съревновават във високо интензивни дисциплини на шосейното колоездене.

CUP DOLTCINI
Състезанията Купа Долчини предлагат разнообразни маршрути, които преминават през различни терени и условия, включително планински превали, равнини и градски улици. Участниците в Купа Долчини се изправят пред предизвикателството да изградят оптимални стратегии за справяне с трудностите на пътя, включително променливите метеорологични условия и тактическите ходове на противниците.

Елитното колоездачно състезание Купа Долчини се отличава с високото ниво на конкуренция и наличието на екипно съревнование. Отборите работят в тясно сътрудничество, стратегически планират и предоставят подкрепа на своите водачи, като им помагат да използват пълния си потенциал и да постигнат върховни резултати. Това допълнително повишава динамиката на състезанието и предлага зрелищни моменти на съревнователство и спортна емоция.

Шосейното колоездачно състезание Купа Долчини привлича вниманието на множество медии и феновете на колоезденето десетилетие наред, както на място, така и по телевизията или онлайн. Зрителите имат възможността да се възхищават на живо на мастерството на колоездачите и да се включат в емоционалната атмосфера на състезанието.

DOLTCINI CUP BULGARIA
Събитието не само доказва физическата издръжливост и техническите умения на нашите колоездачите, но и подчертава значението на тимската работа, стратегическото мислене и духа на спортната добронамереност. Колоездачно състезание представлява вълнуваща платформа за събиране на най-добрите колоездачи от различни държави и за превръщане на колоезденето в истинско национално зрелище.