Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Успех за българските колоездачи на Tour du Cameroun 2021!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Йордан Андреев спечели първия етап на състезанието, облече жълтата фланелка
Със силно представяне започнаха националите по колоездене на България на Tour du Cameroun 2021. Йордан Андреев облече жълтата фланелка, след като финишира първи в първия 118-километров етап на тежкото трасе в африканската държава. На четвърто място завърши Николай Генов, а десети е Георги Лумпаров. Андреев изпревари съотборника си от „Мартиг“ Лионел Александър.
Още в началото на етапа 13 колоездачи се откъсват в група и сред тях са и тримата българи. Малко преди финала Лумпаров изостава от групата и финишира на около 2 минути след първите. Николай Генов, който миналата седмица спечели Купа „Камен Станчев“ в Самоков облече фланелката за най-добър катерач по трасето в Африка.
И след втория етап Андреев е с жълтата фланелка. Шестимата родни колоездачи финишираха с първите по 111-километровото трасе от Нтуи до Омбеса. Николай Генов е четвърти и най-добър катерач, Пети е Йордан Андреев и със зелена фланелка за най-активен. 21-ви финишира Борисалва Иванов.
Днес е третият етап с дължина 98.5 км от Бангангте до Нконгсамба. Tour du Cameroun 2021 е с 6 етапа, а българите вече изпълниха поставена от координатора на националния отбор Радослав Константинов цел да спечелят етап, а защо не и Обиколката. Самият Константинов е победител на Tour du Cameroun през 2019 г.