Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Резултати 68-ма МКОБ

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

68 MKOB – General after Stage5

68 MKOB – Individual after Stage5

Победителят в последния, 5-ти етап от колоездачната обиколка на България е Timo KIELICH от отбора на Alpecin-Fenix Development Team. По най-дългия, кралски етап с дължина 188 километра, белгиецът първи финишира пред община Габрово с време 4:26:01.

 

На старта в 11:45 пред община Габрово застанаха 120 състезателя. Те бяха изправени пред най-дългия етап в обиколката, като имаше и два премийни спринта – първият на бензиностанция Лукойл край Сливен, а вторият в Казанлък. Имаше и две премии за катерачи – от 3-та категория преди разклона за Твърдица и Шипка от 1-ва категория.

 

От българските състезатели, най-добре се представи Преслав Балабанов от отбора на Несебър, който финишира заедно с първите. Малко не му достигна да влезе в 10-ката, като се нареди на 15-та позиция.

 

В генералното класиране, победител стана Immanuel Stark от немския отбор P&S Metalltechnik с общо време 18:45:43. Той облече жълтата фланелка, с логото на ДЗИ –  генералния спонсор на Българска федерация по колоездене. На второ място с 34 сек. зад победителя се нареди сънародника му Georg STEINHAUSER от TIROL-KTM. Почетната стълбичка с трето място в индивидуалното класиране запълни победителят от 5-тия етап – белгиецът Timo KIELICH от Alpecin-Fenix Development Team.

Унгарецът Rozsa Balazs от отбора Epronex-GESU Bikewear облече зелената фланелка за най-добър спринтьор.

Отново германецът Immanuel Stark облече и фланелката за най-добър катерач – бяла на червени точки.

А бялата фланелка за най-добър състезател до 23 год. получи Georg Steinhauser от немския TIROL-KTM.

 

В отборното класиране на първо място се качиха състезателите от Electro Hiper Europa (Испания). На втора позиция се нареди полския отбор Voster ATS Team. Почетната стълбичка допълниха състезателите от белгийския Alpenix-Fenix Development Team.