Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Michel ASCHENBRENNER (Team P&S Metalltechnik) е победителят в четвъртия етап от 68-ата международна колоездачна обиколка на България!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Michel ASCHENBRENNER (Team P&S Metalltechnik) е победителят в четвъртия етап от 68-ата международна колоездачна обиколка на България! В oспорвана битка, германецът първи пресече финалната линия пред Община Бургас с време 2:09:02.

Г-н Димитър Николов – кмет на Община Бургас награди етапния победител, а Николай Байряков – управител главна агенция ДЗИ Бургас облече жълтата фланелка на водача в класирането – Immanuel Stark, отново от немския отбор на Team P&S Metalltechnik.

Утрешният етап от Карнобат до големия финал в Габрово ще стартира точно в 11:45 часа пред общината.

Последният 5-ти етап от Карнобат до Габрово е с дължина 188 км и ще стартира  точно в 11:45 ч. пред сградата на общината. Големият финал в Габрово на площад Възраждане се очаква около 16:30 ч. Премийните спринтове са два – първият на бензиностанция Лукойл край Сливен, а вторият в Казанлък. Има и две премии за катерачи – от 3-та категория преди разклона за Твърдица и Шипка от 1-ва категория. Без никакво съмнение това е кралският етап в обиколката, който може би ще се окаже и решаващ за крайното класиране. За разлика от 3-тия етап когато изкачването на Шипка е разположено в началото, тук то е в края на етапа и е с дължина от 13.5 км. Не трябва да се забравя и за натрупаната умора от предишните етапи, както и евентуален страничен вятър в района на Сливен.

Бонификациите, които са предвидени са следните: 10, 6 и 4 сек. за първо, второ и трето място в отделните етапи и 3, 2 и 1 сек. за първо, второ и трето място на премийните спринтове. Предвидени са и следните класирания: главно индивидуално, най-добър катерач, най-активен състезател, най-добре представил се състезател до 23 г., както и отборно класиране.

 

68 MKOB – General after Stage4

68 MKOB – Individual after Stage4