Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Първи старт в чужбина за Българският Национален отбор – Шосе

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Българският Национален Отбор по колоездене в дисциплина Шосе направи дебютния си старт извън България за 2021 година. В състезанието, което се проведе на 21-ви март в словенския град Истрия, нашата страна бе представена от Цветан Иванов, Любомир Илчев, Йордан Петров, Костантин Маринков и Борислав Иванов.

„В момента отборът се намира в началната фаза на сезона и стартовете през март и април имат подготвителен характер. Според програмата за подготовка на националния отбор, състезателите трябва да са във форма за Международната колоездачна „Обиколка на България“, международното състезание „По стъпките на Римляните“, Обиколката на Косово и Европейското първенство на писта в края на юни.“ – каза треньорът на Националния отбор, Радослав Константинов.

В Истрия –  първи по 156-километровото трасе премина Mirco Maestri (Ит) с време 3:56.00 часа. След него втори и трети бяха сънародниците му MARCHIORI Leonardo и Smarzaro Daniel. Българите имаха малшанс и след изоставане от челната група не намериха място сред завършилите 54 колоездачи от над 150.

На снимката: Цветан Иванов във втората група, по време на едно от изкачванията.