Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Предстоящи състезания по колоездене 14 – 16 май 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

И в края на тази седмица ще има изминати много състезателни километри, спортна интрига, неограничени възможности и шампиони в родното колоездене. Предстоящите състезания са в МТБ дисциплините и шосе.

“Даунхил серии деца кръг 1”, деца, юноши младша възраст и девойки младша възраст, ще стартират на 14 май 2021 – 15 май 2021 в Петрич. Организатор е клуб Виво. В Петрич ще са и стартовете на „Ендуро серии кръг 1“ за всички възрастови групи на 15 и 16 май.

На 15 май е поредното МТБ предизвикателство всички възрастови групи – „Изкачване на х. Мургаш„, ХСМ, всички възрастови групи, а организатор е велоклуб “Мамут” в София.

В три старта през уикенда на 15 и 16 май т. г. колоездачите ще се състезават на престижната DOLTCINI CUP. На 15 май, събота, в Дупница е „Изкачване на Паничище 10 км“, шосе, за всички възрасти – Момчета – родени преди 31.12.2008г., девойки, юноши младша възраст, мъже любители, жени любители. Същият ден е и стартът в Сапарева баня на „Изкачване на Паничище 100 км“ за юноши старша възраст и мъже „Елит“. На 16 май пък е „DOLTCINI CUP-Критериум Община Дупница“ за момчета младша, момичета младша, момчета старша, момичета старша, юноши младша, девойки младша, юноши старша, девойки старша, U23, мъже Елит.

В неделя, 16 май, е МТБ надпреварата „Спици и бодли„, ХСМ, за всички възрастови групи в Казанлък. А битката за победата ще се води по маршрут в Стара планина. Организатор на състезанието е Софийски планински клуб.