Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Официално писмо COVID 19

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Официално писмо

до членовете на БФК
до колоездачната общност в България

Във връзка със заповед № РД-01-124/13.03.2020 г., издадена от Кирил Ананиев – Министър на здравеопазването и във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на страната и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание на Република България извънредно положение и препоръки на Националния оперативен щаб, създаден със Заповед № Р-37/26.02.2020 г. на министър-председателя на Република България

I. Въвеждат се следните противоепидемични мерки за всички колоездачни клубове на територията на Република България до 29.03.2020 г.
1. Преустановява се провеждането на всякакъв вид масови спортни мероприятия на територията на Република България, в това число всички групови форми на тренировки и дейности на колоездачните клубове.
2. При възможност всички състезатели провеждат своята спортно-тренировъчна дейност самостоятелно по предварително зададената им програма, при засилени противоепидемични мерки. В тази връзка да се вземат мерки за ограничаване и степенуване на приоритетите за тренировъчния процес.
3. Клубовете да изготвят индивидуални планове за тренировка на състезателите (преминаване на облекчен режим на тренировка за поддържане на здравословна физическа формата и висок имунитет).

Контрола по изпълнението на заповедта възлагаме на ръководствата и треньорите на съответните клубове.

Срокът и обхватът на мерките могат да бъде променени в зависимост от развитието на епидемичната ситуация в страната.

УС на БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ КОЛОЕЗДЕНЕ

15.03.2020г