Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Националите утре стартират на Tour of Malopolska 2021

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

На Обиколката на Малополска – 2021 Tour of Malopolska, стартират утре колоездачи от Националния отбор на България. Състезанието е категория 2.2 от календара на UCI и е второто поред, на което участват младите и талантливи състезатели. Отборът на младите и переспективни колоездачи се води от националния треньор Петър Евстатиев.
Това е второто състезание в Полша, на което талантливите състезатели участват.
Преди дни те завършиха Orlen Nations Grand Prix. най-добро представяне направи Асен Александров, който е на 33-о място.
Костантин Маринков препърпя инцидент по време на състезанието и е контузен, затова няма да стартира на Tour of Malopolska 2021. Всички момчета са переспективни състезатели под 23 години и това са първите им участия сред мъжете и голямото колоездене. Участието им дава възможност да натрупат опит сред силна конкуренция и утвърдени колоездачи в континенталното колоездене.
Целта на Българска федерация по колоездене е да развива младите и талантливи състезатели като им осигурява финансово и техническо обезпечаване да участват в повече състезания извън България. Родната централа има силна подкрепа и от спонсора си – ДЗИ, което позволява българските колоездачи да стартират на колкото може повече състезания в чужбина.
„На Orlen Nations Grand Prix родните колоездачи премериха сили с представители на 23 отбора от 19 държави, като повечето бяха национални състави – Испания, Нидерландия и др. Конкуренцията беше като на мини европейско първенство“, коментира националният селекционер Петър Евстатиев.
Преди старта на многоетапното 59-о издание на Tour of Malopolska 2021 момчетата се чувстват добре, ентусиазирани и амбицирани да се представят добре, коментира Евстатиев. На 3 юни е прологът – 1,5 км. Първият етап е 124 км.