Новини

Вие сте тук: Начало / Новини / Координаторът на НО: момчетата бяха мотивирани, доволен съм от представянето на GP Adria Mobil

Координаторът на НО: момчетата бяха мотивирани, доволен съм от представянето на GP Adria Mobil

Координаторът на НО: момчетата бяха мотивирани, доволен съм от представянето на GP Adria Mobil

Състезателите се представиха добре според това, което се изискваше от тях на този етап на подготовка. Изпълниха първоначално поставения план, по който работим в националния отбор. Трасето беше доста тежко и имаше много силна конкуренция. Това заяви координаторът на националния отбор Радослав Константинов след завръщането на държавния тим от Словения.

Николай Генов, Дениз Рюстемов, Станислав Грабчев, Борислав Иванов, Мартин Папанов и Йордан Андреев стартираха на 28 март т. г. на GP Adria Mobil, class 1.2. Най-добро класиране записа Йордан Андреев, който финишира 60-ти. Борислав Иванов се нареди на 72-ро място, а Николай Генов на 105-о място. И тримата финишираха с основната група.

В началото на състезанието има падане, в което е и Станислав Грабчев. Не завършиха Денис Рюстемов и Мартин Папанов.

„Момчетата бяха изключително мотивирани и изпълниха указанията, които бяха дадени преди старта. Състезателите от националния отбор все още са в подготвителен етап и се надявам, че с всеки старт ще дават все по-добро класиране и постижения. Планът на подготовка е насочен към „По стъпките на Римляните“ в Банско, Обиколката на България, Обиколката на Косово и Европейското първенство на писта, които са в средата на годината“, коментира Константинов.

Националният отбор за първи път ползва подарения от Европейския колоездачен съюз (UEC) на БФК бус, който е професионално оборудван за обслужване на отбор по колоездене. GP Adria Mobil в Словения бе вторият старт на националния отбор на България.

#UEC #Solidarityprogram