Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Знаете ли защо 68-та колоездачна обиколка на България ще бъде историческа?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Това което със сигурност може да се каже за 68-ата Международна колоездачна обиколка на България още преди нейния старт е, че тя ще бъде историческа. Със сигурност се чудите как може да се твърди такова становище още преди провеждането на самото състезание. Да, в обиколката няма да видим състезатели от световна величина, нито отбори които имат статута на супер сили, но… eто я и причината. Това ще бъде първата МКОБ която ще бъде предавана изцяло на живо по телевизията. Това става възможно благодарение на партньорството между най-големия сателитен и кабелен оператор в България – Булсатком и продуцентската фирма Съркъл Медия, която ще заснема и показва в реално време всеки един от етапите. И за да бъде телевизионната аудитория още по-голяма, Българската Федерация по Колоездене сключи договор с БНТ за пряко излъчване на пролога на Обиколката на 30 Юни, който ще се проведе около храм-паметника СВ. Александър Невски.

Съркъл Медия е създадена в края на 2020 година от Иван Петров, който се явява и собственик на фирмата. Ето и какво споделя г-н Петров за основната идея и пратньорството с Булсатком:

„Идеята да бъде вдъхнат живот и да бъде дадена трибуна за изява на различни български спортове допадна на ръководството на Булсатком, което видя в проекта достатъчно силна корелация с философията на компанията и така тя се превърна в първия клиент на Съркъл Медия в началото на 2021 година.

Първата продукция беше свързана с финалите на мъжкото първенство по хокей на лед между НСА и Ирбис, което положи функционално началото на проекта. След това започнахме да работим и с федерациите по картинг, художествена гимнастика, снукър, водна топка, триатлон, колоездене и др. С всички тях правим всичко възможно техните състезания да заприличат повече на това, което гледаме по европейските и световни зали и терени, а с това да привлечем и вниманието на спонсорите.

Сред хората, които са ангажирани с реализирането на този проект личат имената да известни и утвърдени имена в българската спортна журналистика като Боряна Тончева, Георги Иванов, Георги Петков и Петър Иванов, на които искренно благодаря за това, че подходиха към проекта като големи професионалисти и спомогнаха за осъществяването му.“

Всеки един от 5-те етапа от МКОБ ще бъде предаван изцяло от самия официален старт до финала в каналите на Булсатком. Телевизионната техника която ще се използва са две камери на мотоциклет, един дрон както и няколко стационарни камери. Планирано е също така след края на всеки етап да има и кратко студио, в което чрез погледа на състезатели, треньори и специалист да се направи анализ на възловите моменти допринесли за крайния резултат. Съркъл Медия е подготвила и множество допълнителни материали, които да направят прякото телевизионно излъчване още по-интересно и вълнуващо. А за да бъде преживяването и интерактивно ще бъдат предоставени и няколко възможности за контактуване между екипа осъществяващ прякото предаване и телевизионните зрители.

Обиколката ще може да се гледа в реално време тук: https://b1bsport.bg/live.php