Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Два старта в Словения са първото изпитание за националния отбор по колоездене

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Доволен съм от състезателите от националния отбор за усърдието, което влагат в тренировките. Концентрирани са върху подготовката си за предстоящия старт, първи зад граница за тази година.“ Това каза координаторът на националния отбор по колоездене Радослав Константинов от Асеновград.

Продължава подготовката на националните състезатели на базата на БФК в Асеновград. Момчетата тренират заедно, понасят добре големите натоварвания от базовата подготовка. Забелязвам, че са мотивирани и амбицирани да се представят достойно на първите стартове в чужбина, коментира Константинов.

Стартовете в Словения са първите сериозни за годината и са проверка за националите, които ги очаква наситен вътрешен и международен календар през 2021 г.

Извиканите на лагера състезатели ще се разделят на две групи за участието си в две състезания. Едната група от по-опитните ще стартират на GP Adria Mobil, на 28 март т. г., в Словения.

На GP Slovenian Istria на 21 март т. г. ще участват млади състезатели, подкрепени от опитния Борислав Иванов. „Целта на този старт е младите и перспективни колоездачи да придобият опит и самочувствие, да бъдат по-уверени във възможностите“, коментира Константинов.