Добре дошли в обновения сайт на Българска Федерация по Колоездене.

Българска федерация колоездене и ДЗИ на пресконференция за 68-мата Международна колоездачна обиколка на България

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Състезанието започва на 30 юни от храм-паметник Александър Невски и в рамките на пет етапа ще премине през 7 етапни града

Днес, 22.06.2021 г., Българска федерация колоездене (БФК) и ДЗИ на официална пресконференция съобщиха подробна информация за предстоящата 68-ма Международна колоездачна обиколка на България (МКОБ) – едно от най-популярните състезания, което събира именити спортисти от цял свят. Надпреварата се завръща за поредна година отново с  генерален спонсор ДЗИ – дружеството с най-дълга история и опит на българския застрахователен пазар.

„Искам да поздравя всички с този празник за колоезденето, защото така приемам провеждането на Обиколката на България. Има голям интерес към състезанието, както от български отбори, така и от чужбина, което може само да ме радва. В лицето на ДЗИ намерихме партньор, който ни подкрепя и съдейства за цялостното функциониране на федерацията.”, коментира председателят на Българска федерация колоездене (БФК) Драгомир Кузов.

 

„ДЗИ традиционно подкрепя колоезденето и съм щастлив, че въпреки трудностите през изминалите месеци, федерацията организира многобройни стартовe, с което подпомогна подготовката на колоездачи и треньори за най-важното състезание за годината.

Велосипедът е не само екологичният, икономичният и здравословният начин за придвижване на съвременния човек, но и приятен начин за отмора. Вярвам, че заедно – бизнеса, отговорните институции и медиите, можем да мотивираме повече хора да използват велосипеди. Съвместните ни усилия в тази посока се увенчават с успех и тази година резултатите са налице – повече участници, по-дълго и по-трудно трасе.“ сподели Коста Чолаков, председател на УС и главен изпълнителен директор на ДЗИ.

 

Прологът ще бъде на 30 юни в 18:00 ч. в София пред храм-паметник Александър Невски. В рамките на 5 етапа колоездачите ще преминат през 7 етапни града в България и ще изминат над 800 километра.

 

Официалният старт на състезанието ще бъде даден на 01 юли на площад Народното събрание в София в 12.15 ч., след което колоездачите ще потеглят по първия етап София – Пловдив с дължина от 178 км. Финалът в Пловдив се очаква да бъде около 16.45 ч. пред хотел Санкт Петербург.

Вторият етап – Пловдив – Троян е с дължина от 113 км и ще стартира пред сградата на Международния Панаир в 13:15 ч. на 02 юли. Финалът пред сградата на Община Троян се очаква да бъде около 16:15 ч.

 

Третият етап  – Троян – Сливен е 180 км и ще започне пред сградата на Община Троян в 12.00 ч., като финалът в Сливен пред сградата на общината се очаква да бъде около 16.30 ч.

 

Четвъртият етап  – Сливен – Бургас е с дължина 108 км,  като стартът ще бъде даден в 14.00 ч. пред сградата на община Сливен, а финалът в Бургас пред сградата на общината се очаква около 16.30 ч.

 

Последният пети етап – Карнобат – Габрово е с дължина 188 км. Стартът е предвиден за 11.45 ч. пред сградата на община Карнобат, а финалът в Габрово на пл. Възраждане се очаква около 16.30 ч. на 5 юли 2021 г.

 

В 68-мата Международна колоездачна обиколка на България ще вземат участие 25 отбора съответно от България, Полша, Гърция, Украйна, Унгария, Дания, Германия, САЩ, Италия, Словакия, Чехия, Австрия, Франция, Румъния.

 

За първи път в историята на обиколката всички етапи ще могат да бъдат гледани на живо ТУК – https://b1bsport.bg/live.php